Flan med fisk og rodfrugter

flan fisk rod

Ingredienser

2-3 personer
Afhængig af størrelsen på tallerkenerne
Til 2 personer er det en god stor hovedret - til 4 personer, som medium hovedret, skal opskriften ganges med 1,5

400 g rodfrugter, gulerod, persillerod, pastinak, selleri
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
100 g parmesanost eller anden fast ost, fintrevet
4 æg
2 fed hvidløg, fintrevet
400 g fisk, laks, multe, sej
salt og peber
Grøn pesto efter behag

Tilberedning

Traditionel varme 170° - 20-30 min.
Tiden afhænger af størrelsen på tallerkenerne

1 Rens rodfrugterne og skær dem  i mindre tern
2 Rist dem i en gryde, i lidt olie, til de er let møre
3 Rens fisken og skær den i mindre tern, gerne flere slags fisk
4 Fordel rodfrugter og fisk i store dybe tallerkner, der kan tåle at komme i ovnen
5 Pisk mælk, fløde, ost og æg sammen og riv hvidløget i
Krydr med salt og peber
6 Hæld æggemassen over rodfrugter og fisk
7 Bag i ovnen til æggemassen er fast, det afhænger af størrelsen på tallerknerne og mængden af æggemasse
8 Tag tallerknerne ud af ovnen og dem køle af et par minutter før servering
Pynt med pesto

 

flan fisk rod2

Kilde: xxx

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her