Salad Nicoise med frisk tunfilet

salad nicoise tunfilet

Ingredienser

2 personer

250-300 g frisk tunfilet
1 lille bundt salatblade
100 grønne bønner
½ gul peberfrugt
½ agurk
8-12 cherrytomater
16 sorte oliven
2 spsk kapers
2 kogte æg skåret i både

Dressing
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket basilikum
1 presset fed hvidløg
½ spsk balsamico
2 spsk olivenolie
Salt og peber

En ret der kan tilfredsstille såvel ganen som øjet

Tilberedning

1 Skyl salaten og anret den på 2 tallerkner
2 Skold bønnerne i saltet vand
3 Skær tomaterne i halve, peberfrugten i strimler, agurken i tern og oliven i halve
4 Anret det hele på salaten
5 Skær æggene i både og anret dem og drys med kapers
6 Rør presset hvidløg, persille, basilikum, balsamico og olivenolie til dressing. Krydr med salt og peber
7 Dryp dressing over salaten
8

Steg tunfileten i ca. 1½ min på hver side, afhængig af hvor rød den skal være. Den må endelig ikke gennemsteges, så bliver den dårligere end dåsetun

Skær tunen i tern og bred den ud over salaten
xxx

Tags: LCHF, Tunfilet

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her