Koldhævet morgenbrød

kold morgenbread1

Ingredienser

24 boller

L
6 dl koldt vand
½ pk gær
4 spsk olie
400 g hytteost
4 tsk salt
360 g fuldkornshvedemel
840 g hvedemel

Drys: hvid/blå birkes

Dejlige boller der hæver i køleskabet natten over
Skal efterhæve 30 min ved stuetemperatur og bages i 30-35 min hvis de er tætstillede, ellers 25 min

Vil du bage dem straks, skal der en hel pakke gær i

Tilberedning

Varmluft 190° - 30-35 min.

 Aftenen før
1 Kom vand, gær, olie, hytteost og salt i en skål
Rør godt rundt
2 Kom melet i, og rør indtil dejen er samlet
Dejen skal være en smule klæg
3 Hæld dejen ud på bordet og ælt godt
4 Form 24 boller og stil dem tæt på en bageplade
5 Dæk med film og stil i køleskabet natten over
 Om morgenen
6 Tag bollerne ud af køleskabet
Lad dem stå i 30 min
7 Pensl bollerne med vand og drys med det du foretrækker
8 Bag ved 190° varmluft i 30-35 minutter

 

 kold morgenbread2x

Tags: Hytteost

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her