Risotto med røget laks, dild og cremefraiche

Risotto laks

Ingredienser

4 personer

200 g røget laks
200 g sukkerærter eller fine ærter
50 g smør
3 skalotteløg, fint hakkede
350 g risottoris
1 l varm fiskefond
1 1/2 dl cremefraiche
4 spsk hakket dild
salt og peber

Tilberedning

1 Skær laksen i små stykker. Skær sukkerærterne i tynde skiver på langs
2

Smelt smørret i en stor gryde, og sauter skalotteløgene i 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke har taget farve 

3 Tilsæt ris, og rør godt rundt, så kornene

dækkes af smør

4

Tilsæt den varme fond, en stor skefuld ad gangen, og rør rundt, til væsken er blevet opsuget af risene
Fortsæt med at tilsætte fond på denne måde, til risene er cremede, men de enkelte korn stadig kan mærkes
Det tager omkring 20 minutter

5 Tilsæt røget laks i mindre stykker, sukkerærter og halvdelen af cremefraichen og dilden 
6 Rør forsigtigt rundt 1 minut, til laksen er blevet gennemsigtig 
7 Krydr med salt og peber 
8 Læg låg på, og lad risottoen hvile et par minutter 
9 Hæld så eventuelt resten af cremefraichen over, og drys med resten af dilden

 

Inspiration:

Tags: Dild, fiskefond, Laks - røget

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her