Culotte med hyldeblomst marinerede jordbær

Culotte hyldeblomst jordbr

Ingredienser

Grillstegt culotte

8 personer

1 okseculotte på 1,5-2 kg
salt og peber

Jordbærkompot

4 personer

400 g jordbær

1 spsk koncentreret hytdebtomstsaft

2 tsk balsamicoeddike

1 tsk jomfruolivenolie

evt. hyldebtomster tit pynt

salt og friskkværnet peber

 

Server med
grillede hele majskolber
tomat-mozzerellamedaljer
en skive grillet aubergine

 

Tilberedning

Grillstegt culotte

Tag stegen ud af køleskab ca. 1 time før, den skal steges.

Rids fedtet (ikke kødet) på stegen med en skarp kniv, drys bunden med salt og peber, vend den og drys ligeledes fedtet med salt og peber.

Stik stegetermometret ind midt i stegen.

Grill den ved indirekte varme til termometret viser 58 grader (så er den rød). Det tager ca. 60 minutter.

Læg stegen på et skære bræt og lad den trække lidt, let tildækket med sølv papir.

Skær stegen i tynde skiver.

Jordbærkompot

Skyl jordbærrene kort under rindende vand og nip dem.

Skær dem i mindre stykker og vend dem med hyldeblomstsaft, eddike, olie, salt og peber lige før serveringen, smag til.
  

Skær kødet i skiver.

Læg kødet på tallerkener eller et fad og fordel jordbærrene over.

Pynt evt. med hylde blomster og kværn lidt peber over.

Kilde: SS-161

Tags: Hyldeblomster, Culotte, Hyldeblomstsaft, Jordbær

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her