Kartoffelgratin med Karl Johan svampe

Karljohan

Ingredienser

8 personer

60 g tørrede Karl Johan svampe
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk smør
1 knsp tørret timian
friskkværnet peber
½ tsk salt
2 kg kartofler
2 spsk smør
1½ tsk salt
2 dl mælk
4 dl piskefløde
300 g revet cheddar

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 35 min.

1 Læg svampene i blød i vand i ca. 30 min. Lad dem dryppe af, og hak dem
2 Pil og hak løg og hvidløg fint 
3 Smelt smør på en stegepande, og steg svampe, løg og hvidløg ved middelvarme til svampene får lidt farve 
4 Krydr med timian, salt og peber 
5 Sæt svampene til side 
6 Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 2 mm tynde skiver 
7 Varm smørret op i en bredbundet gryde 
8 Steg kartoffelskiverne ca. 5 min
9 Salt, og tilsæt mælk og fløde. Lad det hele koge ca. 10 min. uden låg. Rør ofte
10 Læg kartoffelblandingen lagvist med stegte svampe og løg samt revet ost, i et ovnfast fad eller rammakiner. Der skal være kartfoler og ost øverst. 
11
Gratiner midt i ovnen ved 200° i ca. 35 min

 

Server med:

Helstegt oksemørbrad med portvinssovs

Helstegt morbrad portvinssa

Kilde: XXX

Tags: Karl Johan svampe - tørrede

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her