Spinatroulade med røget laks

spinatroulade med roeget laks

Ingredienser

4 personer

300 g røget laks

300 g spinat

15 g smør

4 æg

1 citron

½ tsk stødt muskatnød

100 g flødeost light

½ dl creme fraiche

5 stilke dild

Salt og peber

Groft brød

 

 

Tilberedning

Spinaten blancheres til den falder sammen, presses fri for væde og blendes med smør.

Æggeblommerne piskes godt og røres i.

Fintrevet citronskal, salt, peber og muskat tilsættes. Æggehviderne piskes stive med et nip salt og vendes i.

Et kvadratisk, ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen fordeles herpå.

Bages i ovn ca. 10 min. ved 190° C. Skal være fast men ikke tør.

Tildækkes med et vådt viskestykke - gerne til dagen efter.


Osten røres med creme fraiche.

200 g laks og dild hakkes og tilsættes.

Smag til med salt og peber.

Spinatpladen lægges på bagepapir med bunden opad.
Ostemassen smøres på spinatpladen dog ikke ud til kanterne.

Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret.

Hviler i køleskab 2-3 timer.


Skæres i skiver og serveres med det resterende laks samt lunt brød og smør.

 

Kilde: royalgreenland.dk

Tags: Spinat, Laks - røget

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her