LCHF knækbrød

LCHF knkbread

Ingredienser

1 bageplade

 

150 g hørfrø
100 g græskarkerner

75 g sesamfrø

150 solsikkekerner

1 tsk salt

1½ dl koldt vand

1 æg

 

 

 

 

Tilberedning

Alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele. Hæld salt og vand over og ægget, som lige er blevet pisket engang med en gaffel.
Rør rundt og lad dejen passe sig selv i en times tid. Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig, hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule.

Når timen er gået, hælder du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bred dejen ud i et tyndt lag, så de fylder en hel bageplade.

Bages ved 125 grader traditionel varme, i 1 time og 40 minutter.

Tag pladen ud, træk knækbrødspladen over på en rist og afkøl den. tages den ikke af pladen kan knækbrødet blive blødt.

Knæk pladen ud i passende stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.

Knækbrødet kan sagtens holde sig en uge

Supernemt og superlækkert

Et stykke knækbrød kan sagtens erstatte en flutes til ex. en forret. Kan også brækkes i små stykker og serveres på en salat.

Kilde:  madbanditten.dk

 

Tags: LCHF

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her