Chokoladekage med brombæris

chokoladeislagkage brombr

Ingredienser

8 personer

Chokoladebund
150 g mørk chokolade
75 g smør
150 g sukker
3 æg
30 g grofthakkede valnøddekerner

Brombæris
230 g friske brombær
150 g sukker
1 dl letmælk
1 dl piskefløde

Tilberedning

Traditionel varme 175° - 25 min.

Chokoladebund
1 Smelt chokolade og smør over vandbad
2 Sluk for varmen og rør sukkeret i
3 Pisk æggene let sammen og rør dem i
Rør de hakkede valnøddekerner i
4 Kom dejen i en springform på 18 cm i diameter
5 Bag bunden ved 175° i ca. 25 min.
6 Lad bunden køle helt af og sæt den i fryseren
Isen skal først laves når bunden er frossen
 Brombæris
7 Blend brombær, sukker, mælk og fløde sammen og si kernerne fra.
8 Smag til med citronsaft
9 Kør massen på ismaskine (15-20min.)
10 Fordel isen på den frosne bund og sæt islagkagen i fryseren 6-8 timer
En særdeles delikat islagkage, og så er den rar at have i fryseren, i det tilfælde der skulle komme uventede gæster. Hvis altså du kan lade den være i fryseren.

 

 

hchokoladeislagkage brombr1x

Tags: Brombær

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her