Langtidsstegt culotte

langtidsstegt culotte

Ingredienser

6-10 personer

1 culotte 1,5-2 kg

MARINADE
6 dl vand
180 g salt
1 fed hvidløg, knust
10 stk enebær, knuste
3 dl rødvin

URTER I HONNING
1 gulerod
1 porre
1 rødløg
1 spsk honning
salt og peber

Det er bare så lækkert, så der bliver spist meget

 

Server med et par lækre salater fra lv10.dk

Tilberedning

Grill - 5 min
Traditionel varme 70° - 8-10 timer

1 Culotten kan langtidssteges uden den er marineret
Marinade
2 Bring vandet i kog og opløs saltet heri
Tilsæt hvidløg og enebær
Afkøl marinaden
3 Når marinaden er helt kold tilsættes rødvin
Marinering
4 Skær senerne af undersiden af culotten
Snit fedtkanten i tern
5 Læg culotten i en skål/et fad og dæk den med marinaden
Skal marinere min. 5 timer, gerne natten over
Langtidsstegning
6 Tænd ovnen på grillfunktion
Tag culotten op af marinaden og tør den med køkkenrulle
Læg den i bradepanden eller et stort ovnfast fad
Hæld lidt vand i bunden
7 Når grillen er varm stilles culotten i ovnen, den skal kun have 5-6 min., indtil fedtet begynder at stege
Tag culotten ud af  oven
8 Stil nu ovnen på 70º og lad grillen køle af til den 70º
Stil først culotten tilbage i ovnen når temperaturen er sænket, ellers steger den for hurtigt
Sæt et stegetermometer i culotten og følg temperaturen
Er den færdigstegt før tid, så skru temperaturen ned på 65º og lad den hvile til den skal bruges
Urter i honning
9 Snit grøntsagerne i meget små tern
Svits dem i lidt smør på panden
Tilsæt honning og rør rundt
10 Skær culotten i tynde skiver og anret på et fad
Læg honningurterne ovenpå culotteskiver som pynt

 
En langtidsstegt culotte er altid mør og saftig

 

Kilde: xxx

Tags: Culotte

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her