Rødbedetærte med laks og peberrod

rodbede laks

Ingredienser

4 personer

En stor tærteform 28cm

Tærtebund
120 g groft speltmel
120 g hvedemel
1 tsk salt
110 g smør
1-3 spsk koldt vand

Tærtebund
250 g laks
200 g rødbeder
50 g rucola
5 æg
3 dl creme fraiche
2 spsk friskrevet peberrod
salt og peber

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 20-30 min.

1 Bland speltmel, hvedemel og salt sammen
2 Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen 
3 Saml dejen hurtigt med koldt vand 
4 Udrul mørdejen så den passer til tærteformen
Læg dejen i den smurte tærteform og tryk den let mod kanten
5 Skær laksen i tern 
6 Skræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiver 
7 Skyl og slyng rucola tør 
8 Rør æg med creme fraiche, peberrod, salt og peber 
9 Fordel æggemassen på tærtebundene sammen med laks, rødbeder og ruocla 
10 Bag tærten i ca. 20-30 min. til æggemassen er fast 

 
Server med: En sprød salat

Inspiration: http://www.saeson-web.dk/

Tags: Laks - røget, Peberrod, Rødbeder

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her