Dukkah

nofoto

Ingredienser

4 personer

50 g hasselnødder
50 g paranødder
2 spsk sesamfrø
2 tsk tørret timian
2 tsk stødt koriander
2 tsk fennikelfrø
½ tsk stødt kardemomme
2 tsk salt
friskkværnet peber

 

 

Tilberedning

1 Hak nødderne groft og rist dem ved middel varme på en tør pande, til de dufter og begynder at tage farve
2 Rist sesamfrøene til de begynder at knitre
3 Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend dem kort


Denne krydderiblanding stammer fra Nordafrika, og egner sig fortrinligt som topping til fisk, kylling m.v. når det tilberedes i ovnen. Pensel kødet med lidt olie og tryk krydderiblandingen let fast på kødet, det giver en spændende smag.


Kilde:

Tags: Stødt kardemomme, Stødt koriander, Fennikelfrø, Paranødder, Hasselnødder

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her