Sund banankage

sund banankage

Ingredienser

8 personer

250 g banan (3 modne bananer)
100 g dadler uden sten
3 æg
2 spsk smeltet kokosolie

lidt salt
50 g mandler malet til mel
50 g mandelmel (færdigkøbt)
50 g groft hakket chokolade (højt kakaoindhold)
30 g groft hakkede valnødder

50 g chokolade til pynt

Pynt med skiver af frisk banan og kokosflager
Anden pynt kan også bruges


Tilberedning

Traditionel varme 160° - 45 min.

1 Tænd ovnen
2 Blend mandlerne til mel i en foodprocessor
3 Blend bananer og dadler i foodprocessor
4 Tilsæt æggene til banan/dadelmassen og blend lidt
5 Bland  massen med mandelmel, salt og kokosolie
6 Rør hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen
7 Hæld dejen i en lille bradepande, svarende til 15x25 cm
8 Bag kagen i 45 min. ved 160° traditionel varme
9

Hak chokoladen til pynt (meget fint) og drys det over kagen, og glat chokoladen ud når den er smeltet.

Hvis chokoladen i stedet smeltes over vandbad og smøres ud på den køleskabskolde kage, skal det gå hurtigt, for chokoladen stivner hurtigt.

 
En sund og lækker kage, der mætter godt, og så lever den op til principperne i LCHF

sund banankage2

Tags: LCHF, Dadler, Banan, Kokosflager

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her