Præstegaardstærte

Praestegaardstrte

Ingredienser

8 personer

DEJ
250 g mel
1 æg
100 g sukker
125 smør

FYLD
1 æg
80 g sukker
½ tsk kanel
150 g mandler
6 store æbler
4 spsk hindbærsyltetøj

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 40 min.

1
Smørret smuldres i melet
2 Tilsæt sukker og æg.
3 Ælt dejen sammen og lad den afkøle i køleskabet ca. en halv time.
4 Rul dejen tyndt ud på et melet bord og beklæd en smurt tærteform med den.
5
Pisk æg, sukker og kanel sammen
6 Tilsæt de hakkede mandler, der ikke behøver at være smuttede
7 Skræl æblerne, riv det ene og bland det i mandel massen
8 Halver resten. Fjern kærnehuset og skær æblerne i tynde skiver, men ikke helt igennem
9 Fordel mandelmassen på tærten og læg æblerne over med den buede side opad
10 Kom halvdelen af hindbærsyltetøjet over æblerne, og bag tærten i ovenen ved 200° i 40 minutter
11 Fordel resten af syltetøjet over tærten efter ca. 20 minutters bagning

Præstegårdstærten kan spises lun eller kold med flødeskum eller creme fraiche til

Kan anvendes til både kaffe og dessertKilde: xxx

Udskriv E-mail

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her