Stedet for livsnydere
Over/undervarme 180° – 20 min + 7-10 min
Bradepande ca. 20×30 cm
Skær kagen ud i passende stykker og pynt med en klat cremefraiche og friske bær
I modsætning til den traditionelle drømmekage, er denne noget mere frisk og sundere, da der ikke er nær så meget smør og sukker i som i den originale drømmekage
Ingredienser
BUND
2 stk æg
100 g sukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
140 g hvedemel
1 dl mæk
30 g smeltet smør
TOPPING
100 g frosne hindbær
100 g frosne blåbær
2 spsk vand
50 g brun farin
30 g smør
150 g kokosmel
PYNT
Cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker
Friske bær
Tilberedning
BUND
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
- Rør mælken og den smeltede smør sammen og pisk det i æggesnapsen
- Bland hvedemel, vaniljepulver og bagepulver
- Rør melet i æggesnapsen
- Fordel dejen i en bradepande på ca 20×30 cm
- Bag bunden i 20 min ved 180º traditionel varme
TOPPING - Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og giv dem et opkog
- Mos bærrene, det kan være lidt svært at mose blåbærren med en grydeske, men prøv med et lille glas
- Lad bærren køle en smule af
- Rør bær, kokosmel og farin sammen til en ensartet masse
- Tag bunden ud af ovnen og fordel toppingen pænt ovenpå
- Sæt kagen i ovnen i yderligere 7-10 min