Moderne drømmekage med frugttopping

Over/undervarme 180° – 20 min + 7-10 min

 

Bradepande ca. 20×30 cm

Skær kagen ud i passende stykker og pynt med en klat cremefraiche og friske bær

I modsætning til den traditionelle drømmekage, er denne noget mere frisk og sundere, da der ikke er nær så meget smør og sukker i som i den originale drømmekage

Ingredienser

BUND
2 stk æg
100 g sukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
140 g hvedemel
1 dl mæk
30 g smeltet smør

TOPPING
100 g frosne hindbær
100 g frosne blåbær
2 spsk vand
50 g brun farin
30 g smør
150 g kokosmel

PYNT
Cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker
Friske bær

Tilberedning

BUND

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Rør mælken og den smeltede smør sammen og pisk det i æggesnapsen
  3. Bland hvedemel, vaniljepulver og bagepulver
  4. Rør melet i æggesnapsen
  5. Fordel dejen i en bradepande på ca 20×30 cm
  6. Bag bunden i 20 min ved 180º traditionel varme

    TOPPING
  7. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og giv dem et opkog
  8. Mos bærrene, det kan være lidt svært at mose blåbærren med en grydeske, men prøv med et lille glas
  9. Lad bærren køle en smule af
  10. Rør bær, kokosmel og farin sammen til en ensartet masse
  11. Tag bunden ud af ovnen og fordel toppingen pænt ovenpå
  12. Sæt kagen i ovnen i yderligere 7-10 min

 

Loading