Langtidsstegt culotte

Grill i 10 min. herefter
Over/undervarme 70° – 8-10 timer

4-6 personer

Det er bare så lækkert, så der bliver spist meget
En langtidsstegt culotte er altid mør og saftig

Server med et par lækre salater fra lv10.dk

Ingredienser

1 culotte 1,5-2 kg

MARINADE
6 dl vand
180 g salt
1 fed hvidløg, knust
10 stk enebær, knuste
3 dl rødvin

URTER I HONNING
1 gulerod
1 porre
1 rødløg
1 spsk honning
salt og peber

Tilberedning
  1. Culotten kan langtidssteges uden den er marineret
    Marinade
  2. Bring vandet i kog og opløs saltet heri
    Tilsæt hvidløg og enebær
    Afkøl marinaden
  3. Når marinaden er helt kold tilsættes rødvin
    Marinering
  4. Skær senerne af undersiden af culotten
    Snit fedtkanten i tern
  5. Læg culotten i en skål/et fad og dæk den med marinaden
    Skal marinere min. 5 timer, gerne natten over
    Langtidsstegning
  6. Tænd ovnen på grillfunktion
    Tag culotten op af marinaden og tør den med køkkenrulle
    Læg den i bradepanden eller et stort ovnfast fad
    Hæld lidt vand i bunden
  7. Når grillen er varm stilles culotten i ovnen, den skal kun have 5-6 min., indtil fedtet begynder at stege
    Tag culotten ud af oven
  8. Stil nu ovnen på 70º og lad grillen køle af til den er  70º
    Stil først culotten tilbage i ovnen når temperaturen er sænket, ellers steger den for hurtigt
    Sæt et stegetermometer i culotten og følg temperaturen
    Er den færdigstegt før tid, så skru temperaturen ned på 65º og lad den hvile til den skal bruges
    Urter i honning
  9. Snit grøntsagerne i meget små tern
    Svits dem i lidt smør på panden
    Tilsæt honning og rør rundt
  10. Skær culotten i tynde skiver og anret på et fad
    Læg honningurterne ovenpå culotteskiver som pynt

Loading