Græskarsalat med grønkål og feta

Varm luft 180°  – 20-25 min.

4 personer

En super flot salat som kan serveres med en oksebøf, kotelet eller kyllingefilet
Suppler med lidt ovnkartofler

Ingredienser

Bagt græskar
1 stk hokkaido græskar
3 spsk olivenolie
1 stk øko citron (revet skal)
2 spsk frisk timian
Salt og friskkværnet peber
125 g friske grønkålsblade uden stilk
100 g feta i tern

Ristede græskarkerner
1 dl græskarkerner
½ tsk chiliflager
salt
1 spsk olivenolie

Dressing
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 stk citron (saften)
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk dijonsennep
Salt og friskkværnet peber

Tilberedning
  1. Rengør græskarret og skær det i tern, skrællen må gerne blive på, den kan sagtens spises
  2. Vend græskarternene med olie, revet citronskal (gem lidt til græskarkernerne), timian og salt og friskkværnet peber
  3. Bag i forvarmet varmluft ved 180º 20-25 minutter

    Ristede græskarkerner
  4. Hæld græskarkerne på en tør pande og rist dem under omrøring til de er poppet. Skru ned for varmen og tilsæt olivenolie, chiliflager og salt, samt en smule citronskal.

    Dressing
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til
  6. Vend fintsnittet grønkål i dressingen
  7. Anret grønkål og græskar på et fad
  8. Drys med græskarkerner og smuldret feta, kværn lidt peber over og drys lidt flagesalt på

Loading