2 stk svineskank (bagskanken er den bedste) Sprængningslage 100 g salt 50 g sukker 4 laurbærblade 10 hele peberkorn evt. 1 tsk nitritsalt, for at få kødet lyserødt 2 liter vand
Til bagning 2 spsk olivenolie salt og peber
Tilberedning
Skyl skankene og rens evt. for urenheder
Rids skindet på skankene i et ternet mønster
Bland sprængningslagen i en stor gryde, lagen skal kunne dække skankene Er der ikke nok lage, så lav lidt mere
Læg skankene i lagen og stil i køleskabet i ca. 24 timer
Når skankene er spængt tages de op og tørres med køkkenrulle
Smør skankene ind i olivenolien og krydr med salt og friskkværnet peber
Langtidsbag i 4-5 timer ved 160º
Skru varmen op til 250º eller tænd grillelementet og lad sværen blive sprød, pas på de ikke bliver brændt
Har du tallerkner der er store nok, så server hele skanken, alternativt skæres kød og svær fra benet før det serveres