Stedet for livsnydere
Over/undervarme 170° – 20-30 min
2-4 personer
Denne lækre ret med forskellig fisk og grøntsager er et solidt og sundt måltid
De anvendte tallerkner skal kunne klare en tur i ovnen
Bagetiden afhænger meget af størrelsen på tallerknerne
Ingredienser
400 g rodfrugter – forskellige fx. gulerod, persillerod, pastinak, selleri, jordskok
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
100 g parmesanost – fintrevet
4 stk æg
2 fed hvidløg – fintrevet
400 g fisk – forskellig fx. laks – multe – sej
salt og friskkværnet peber
grøn pesto efter behag
Tilberedning
- Rens rodfrugterne og skær dem i mindre tern
- Rist rodfrugterne i lidt olie, til de er let møre
- Rens fisken og skær den i mindre tern, gerne flere slags fisk
- Fordel rodfrugter og fisk i store dybe tallerkner, der kan tåle at komme i ovnen
- Pisk mælk, fløde, ost og æg sammen og riv hvidløget i
- Krydr med salt og friskkværnet peber
- Hæld æggemassen over rodfrugter og fisk
- Bag i ovnen til æggemassen er fast, det afhænger af størrelsen på tallerknerne og mængden af æggemasse
- Tag tallerknerne ud af ovnen og lad dem køle af nogle minutter før servering
- Læg nogle klatter pesto på, suppler gerne med mere pesto
Tallerkenen på billedet er en stor dyb tallerken på 32 cm udvendig og 21 cm indvendig og en dybde på fyldet på 2,5 cm
Den angivne portion kan fylde sådan 2 tallerkner, og det er en ganske stor hovedret til 2 personer
Anvendes der lidt mindre tallerkner kan portionen sagtens række til 2 voksne og 2 mindre børn