Lækker, anderledes og let at lave, klar til at sætte i ovnen når forretten er spist Så er der tid til lidt snak og et godt glas vin Drik gerne et glas Sauvignon Blanc fra New Zealand til
Ingredienser
3 stk porrer
1 bdt dild
250 g mascarpone
1,5 dl mælk
salt og friskkværnet peber
4 stk laksefileter uden skind (ca. 175 g)
1 stk økologisk citron – saft og revet skal
60 g kapers
Tilbehør
små kartofler
1 stk økologisk citron – revet skal
Tilberedning
Tænd ovnen på 200°
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver
Steg porrerne 2-3 min. i lidt smør
Pisk mælk og mascarpone sammen i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber
Klip halvdelen af dilden i og rør det godt sammen
Hæld blandingen i panden og varm igennem
Fordel den cremede porreblanding i et smurt ovnfast fad
Læg laksestykkerne ovenpå
Dryp laksen med citronsaft, friskkværnet salt og peber
Drys revet citronskal og kapers over
Bag retten i 20 minutter
Klip resten af dilden over lige inden servering
Bag små kartofler ved 225° varmluft i 20 min. (det er en fordel af have 2 ovne)
Drys kartoflerne med revet citronskal før servering