Stedet for livsnydere
Over/undervarme 180° – 15 min
4 personer
En let og lækker ret med fisk, og så er den tilmed både sund og velsmagende
Ingredienser
4 store spidskålsblade
400 g blandede svampe
3 spsk olivenolie
500 g lyssejfilet uden skind og ben
350 g tomater, godt modne
3 fed hvidløg
1,5 dl hvidvin
Salt og peber
250 g blomkål
2 skalotteløg
Tilbehør
Små kogte kartofler
I stedet for lyssej kan anvendes mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange
Tilberedning
- Kog de hele kålblade i en stor gryde med letsaltet vand, ca. 3 min
- Lad kålbladene køle af under rindende koldt vand, og lad dem dryppe godt af på et rent viskestykke
- Skær svampene i stykker og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie
Krydr med salt og peber - Skær lyssejen i 4 stykker
- Smør en stor tekop, eller lille skål, med lidt olie
- Læg et spidskålsblad i koppen, helt op og ud over kanten, skal kunne foldes ind over fisken
- Læg en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke lyssej oven på svampene, og luk kålbladet om fyldet
- Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade/stort fad, fjern koppen, og fortsæt med de sidste 3
- Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min ved 180°
Tomatcoulis
- Hak hvidløgene groft, og skær tomater i stykker
- Svits hvidløgene hurtigt i 1 spsk olie, uden de tager farve
- Tilsæt tomaterne, svits et øjeblik og tilsæt hvidvin
- Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber
Sprød blomkål
- Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløgene
- Steg blomkålen i 1 spsk olie på en pande i 3 min
Tilsæt skalotteløg, salt og peber - Server med tomatcoulis, sprød blomkål, og nye kartofler eller godt brød