Risotto med røget laks og ærter

4 personer

Ingredienser
200 g røget laks
200 g ssukkerærter eller fine ærter
50 g smør
3 stk skalotteløg, fint hakkede
350 g risottoris
1 l fiskefond – varm
1½ dl cremefraiche
4 spsk dild – hakket
salt og friskkværnet peber
Tilberedning
  1. Skær laksen i små stykker. Skær sukkerærterne i tynde skiver på langs
  2. Smelt smørret i en stor gryde
  3. Sauter skalotteløgene i 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke har taget farve
  4. Tilsæt ris, og rør godt rundt, så kornene dækkes af smør
  5. Tilsæt den varme fond, en stor skefuld ad gangen, og rør rundt, til væsken er blevet opsuget af risene
  6. Fortsæt med at tilsætte fond på denne måde, til risene er cremede, men de enkelte korn stadig kan mærkes
  7. Det tager omkring 20 minutter
  8. Tilsæt røget laks i mindre stykker, sukkerærter og halvdelen af cremefraichen og dilden
  9. Rør forsigtigt rundt 1 minut, til laksen er blevet godt varm
  10. Krydr med salt og peber
  11. Læg låg på, og lad risottoen hvile et par minutter
  12. Hæld så eventuelt resten af cremefraichen over, og drys med resten af dilden
  13. Server i små skåle

Loading