Stedet for livsnydere
Varm luft 210° – 12-15 min for asparges og fisk 20-25 min for kartoflerne
4 personer
En meget farverig og ganske speciel opskrift med laks
En ganske smagfuld og smuk ret
Kan også tallerkenserveres, så skal laksen blot været skåret i mindre stykker inden bagning
Server gerne et glas hvidvin eller rosevin til, ikke for sød
Ingredienser
600-700 g lakse- eller ørredfilet
salt og friskkværnet peber
lidt friske basilikumblade
2 dl friske brombær
1 bdt friske grønne asparges
1 stk øko appelsin
ca. 1 kg små kartofler
Glaze
1 dl brombær
2 spsk appelsinsaft
1 spsk revet appelsinskræl
1 spsk balsamico
1 spsk olivenolie
1 spsl flydende honning
1 tsk dijon sennep
1 tsk soya
1 stk stort hvidløgsfed – presset
1 spsk frisk basilikum
salt og friskkværnet peber
Tilberedning
- Rengør kartoflerne og skær de største over
- Bag kartoflerne ved varm luft 210° – 20-25 min, sæt laksen i ovnen når der er gået 10 min
- Blend alle ingredienserne til glazen
- Befri fisken for skind
- Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel med halvdelen af glazen
- Rengør asparges og læg dem på bagepladen ved siden af fisken
- Bag ved varm luft 210° – 12-15 min, fisken må ikke bages for kraftigt, så bliver den tør
- Tag asparges fra ovenen og læg dem på et fad
- Anret fisken ovenpå asparges
- Hæld resten af glazen over fisken
- Fordel brombær og appelsinskiver på fadet og drys iturevne basilikumblade over
- Server kartoflerne ved siden af