Sej-hokkaido fad

Over/undervarme 200° – 25 min.

4 personer

Server gerne sammen med små kogte og maste hvidløgskartofler, bagt sammen med hvidløgsfed

Ingredienser
1 stk hokkaido
2 stk fennikel
salt og friskkværnet peber
olivenolie
2 fed hvidløg
3 stilke frisk rosmarin
3 dl grøntsagsbouillon
1 dl fløde
1,5 spsk
citronsaft
800 g sejfilet, lys eller mørk
150 g feta
½ dl græskarkerner
små kviste frisk rosmarin
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200° over/undervarme
  2. Halver hokkaidoen, skær den i skiver og skræl dem
  3. Skær nu hokkaidoen i terne ca. 1×1 cm
  4. Rens fenniklen og skær den i mindre stykker
  5. Pil hvidløget og pres det over hokkaido- og fennikelblandingen
  6. Skyl rosmarinkvistene, pil nålene af og hak dem fint
  7. Tilsæt de hakkede fennikelnåle til grøntsagerne og rør det hele sammen
  8. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med friskkværnet peber og salt
  9. Rør bouillon, fløde og citronsaft sammen og hæld det over grøntsagerne
  10. Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til hokkaidoen er ved at være mør
  11. Fjern ben fra sej fileterne og skær dem i tern på ca. 3×3 cm Krydr fisken med friskkværnet peber og salt
  12. Læg nu fisken over grøntsagerne, drys med smuldret feta og græskarkerne. Lad det hele bage yderligere 10 minutter
  13. Tag fades ud af ovnen og pynt med lidt friske kviste rosmarin og server

Loading