En særdeles lækker islagkage, og så er den rar at have i fryseren, i det tilfælde der skulle komme uventede gæster. Hvis altså du kan lade den være i fryseren Du kan sagtens tage et par stykker og stille resten i fryseren igen, på den måde kan den nydes af flere omgange
Ingredienser
Chokoladebund 150 g chokolade – mørk 75 g smør 150 g sukker 3 stk æg 30 g valnødder – grofthakkede
Brombær is 345 g brombær eller blandede bær 225 g sukker 1,5 dl letmælk 1,5 dl piskefløde lidt citronsaft
Tilberedning
CHOKOLADEBUND
Smelt chokolade og smør over vandbad
Sluk for varmen og rør sukkeret i
Pisk æggene let sammen og rør dem i
Rør de hakkede valnøddekerner i
Beklæd en springform på 25 cm i diameter med bagepapir i bunden
Kom dejen i en springformen, bred det godt ud
Bag bunden ved 175° i ca. 25 min.
Lad bunden køle helt af og sæt den i fryseren
Isen skal først laves når bunden er frossen BROMBÆR IS
Blend brombær, sukker, mælk og fløde sammen og si kernerne fra, kernerne kan også forblive i isen
Smag til med citronsaft, så isen ikke bliver for sød
Kør massen på ismaskine (15-20min.)
Fordel isen på den frosne bund, bred isen godt ud og sæt islagkagen i min. fryseren 6-8 timer