Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker
Ingredienser
1 spsk olivenolie 2 fed hvidløg 1 alm. løg 250 g broccoli 500 g frosne ærter ca. 7-8 dl god grøntsagsbouillon eller fond 2,5 dl piskefløde salt og peber
200 g rejer eller 200 g god chorizo 4 spsk ristede hasselnødder evt. ærteskud eller brødkarse/purløg/persille til pynt
Tilberedning
Hak hvidløg og løg Svits i olie ca. 2 min
Skær broccoli i grove stykker og kom dem i gryden sammen med ærter
Tilsæt bouillon og lad suppen simre i 20 minutter
Blend suppen
Lad suppen koge op Tilsæt fløde Smag til med salt og peber Er suppen blevet lidt for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon. Det gør ikke noget suppen er lidt tyk, så vil rejerne lægge sig ovenpå, så de kan ses
Anvendes chorizo, skal det skæres i små tern og svitses på en pande, og dryppe af på køkkenrulle
Hak hasselnødderne groft, udelades hvis der anvendes rejer
Server suppen i små skåle, og pynt med rejer/chorizo/hasselnødder og evt. lidt grønt