Sandwichbrød med grønt

16 stk

185° varmluft

Lækre og sunde sandwichbrød med grønt

Det tager lidt tid at bage dem, men det er hele tiden værd, for de er bare så lækre, se tidsplan under ingredienser

 

Ingredienser

6 dl koldt vand
2 dl kogende vand
50g gær
3 spsk sukker
½ dl solsikke/rapsolie

1½ tsk salt
300 g hvedemel
300 g rugmel
2 dl havregryn
100 g gulerødder – revne
35 g spinat – grofthakket
1 dl solsikkekerner

420 g hvedemel

60 g hvedemel

Tidsplan
30 min. forberedelse
60 min. hævning
5 min. æltning
30 min. hævning
10 min. æltning og udskæring
10. min hævning
15-20 min. bagning
Samlet tid fra start til friske sandwichbrød 2,5-3 timer

Tilberedning
  1. Hæld koldt og kogende  vand dejskålen til din køkkenmaskine
  2. Tilsæt olie, sukker og gær og udrør grundigt
  3. Tilsæt 300 g hvedemel, rugmel, havregryn, solsikkekerner, salt, gulerødder og spinat og rør det hele grundigt sammen. 
  4. Dejen er ret klistret som en tyk grød
  5. Dæk dejen med film og læg et viskestykke over
    Stil til hævning et lunt sted i 1 time
  6. Tilsæt herefter yderligere 420 g hvedemel, lidt af gangen, og rør det godt igennem
    Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet, det afhænger af melets fugtighed og fugtigheden i grøntsagerne
    Det kan også være du skal bruge lidt mere hvedemel
  7. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord, tilsæt evt. de sidste 60 g hvedemel og ælt igennem
  8. Form dejen til en kugle, dæk den med et viskestykke og lad den hæve 30 min.
  9. Slå dejen ned og flad den ud til et rektangel på ca. 20 x 50 cm
  10. Skær nu dejen midtover på langs og skær 8 brød ud af hver strimmel
  11. Placer brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve i 10 min
  12. Tænd ovnen på 185° varmluft
  13. Bag de 2 plader samtidig i ovnen ved 185° varmluft i 15-20 min afhængig af din ovn

Brødene kan kommes i fryseren når de er afkølet lidt

De optøede brød lunes let når de skal anvendes, så har du atter nybagte sandwichbrød

Loading