En lækker slat med de sprøde friske bønner Frosne bønner kan anvendes, men de giver ikke samme sprødhed Kan serveres med laks, kylling eller bøf, lige som du ønsker
Ingredienser
1 kg kartofler 2 spsk. olivenolie salt og peber 200 g grønne bønner 1 bundter forårsløg 1 håndfulde bredbladet persille 3 spsk. sesamfrø
CITRONDRESSING ½ usprøjtet citroner 3 spsk. olivenolie 1 tsk. grov sennep 1 tsk. flydende honning salt og peber
Tilberedning
Tænd ovnen på 200°
Skrub kartoflerne godt, og skær dem i halve eller kvarter afhængig af størrelsen
Vend dem med olie, og krydr med salt og peber
Fordel dem på en bageplade med bagepapir
Bag kartoflerne i ovnen i 20-25 min, til de er gyldne og gennembagte.
Tag dem ud af ovnen, og afkøl
Skyl bønnerne, skær enderne af, og skær dem i halve
Giv dem et hurtigt opkog i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter, til de er let møre, men stadig har lidt bid.
Afdryp
Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver
Skyl og hak persillen fint
Citrondressing
Riv citronskallen fint, og pres citronsaften
Rør olie, 2 spsk. citronsaft, citronskal, sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber
Bland kartofler, bønner, forårsløg, persille og sesamfrø sammen i en skål, og vend citrondressingen rundt i salaten