Kartoffelsalat med grønne bønner

4 personer

220° varmluft

En lækker slat med de sprøde friske bønner
Frosne bønner kan anvendes, men de giver ikke samme sprødhed
Kan serveres med laks, kylling eller bøf, lige som du ønsker

Ingredienser

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og peber
200 g grønne bønner
1 bundter forårsløg
1 håndfulde bredbladet persille
3 spsk. sesamfrø

CITRONDRESSING
½ usprøjtet citroner
3 spsk. olivenolie
1 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning
salt og peber

Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Skrub kartoflerne  godt, og skær dem i halve eller kvarter afhængig af størrelsen
  3. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber
  4. Fordel dem på en bageplade med bagepapir
  5. Bag kartoflerne i ovnen i 20-25 min, til de er
    gyldne og gennembagte.
  6. Tag dem ud af ovnen, og afkøl

  7. Skyl bønnerne, skær enderne af, og skær dem i halve
  8. Giv dem et hurtigt opkog i en gryde med
    kogende vand i 2-3 minutter, til de er let møre, men stadig har lidt bid.
  9. Afdryp
  10. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver
  11. Skyl og hak persillen fint

Citrondressing

  1. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften
  2. Rør olie, 2 spsk. citronsaft, citronskal, sennep og honning
    sammen i en skål, og krydr med salt og peber
  3. Bland kartofler, bønner, forårsløg, persille og
    sesamfrø sammen i en skål, og vend
    citrondressingen rundt i salaten
  4. Drys evt. med lidt ekstra sesam.

Loading