En superlækker pæremarmelade Har en svag smag af ingefær og citron, virkelig smagfuld God på en brie, en skive ost eller blot alene Kan også med fordel bruges på din morgenmadsskyr
Glassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative
Ingredienser
1 kg pærer – skrællede uden kernehus
500 g syltesukker med pektin
1 tsk vaniljekorn
1 spsk friskrevet ingefær
1 stk citron
1 tsk atamon
Tilberedning
Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker
Riv skrællen fint af citronen
Pres saften af citronen
Kom pærestykkerne, citronsaft, citronskal, reven ingefær og vaniljekornene i en gryde og rør lidt rundt
Lad nu pærerne koge i 20 min, rør af og til
Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt af
Blend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker pære tilbage
Rør 1 tsk atamon i pæremarmeladen, det forlænger holdbarheden
Fyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden låg