Æblemarmelade med kanel og kardemomme

200° varmluft

4 personer

Glassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative

Ingredienser
1 kg æbler – skrællede uden kernehus
2 dl vand
600 g syltesukker med pektin
1 tsk kanel – stødt
1 tsk kardemommekerner
1 tsk vaniljesukker
1 tsk  atamon
 
Tilberedning
  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker
  2. Kog æbler og vand under låg i ca. 20 min. Rør ofte
  3. Kværn kardemommefrøene i en morter
  4. Bland syltesukker, kanel, kardemomme og vaniljesukker
  5. Rør det i æblerne og kog yderligere 5 min.
  6. Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt af
  7. Rør 1 tsk atamon i æblemarmeladen, det forlænger holdbarheden
  8. Blend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker æble tilbage
  9. Fyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden låg
  10. Luk derefter glassene og stil dem mørkt og køligt
kardemommekerner

Kardemommekerner kan købes i større supermarkeder

Loading