200° varmluft4 personerGlassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative Ingredienser 1 kg æbler – skrællede uden kernehus2 dl vand600 g syltesukker med pektin1 tsk kanel – stødt1 tsk kardemommekerner1 tsk vaniljesukker1 tsk atamon Tilberedning Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykkerKog æbler og vand under låg i ca. 20 min. Rør ofteKværn kardemommefrøene i en morterBland syltesukker, kanel, kardemomme og vaniljesukkerRør det i æblerne og kog yderligere 5 min.Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt afRør 1 tsk atamon i æblemarmeladen, det forlænger holdbarhedenBlend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker æble tilbageFyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden lågLuk derefter glassene og stil dem mørkt og køligt Kardemommekerner kan købes i større supermarkeder Tags# Æbler# Kanel - støde# Kardemommekerner