Stedet for livsnydere
Over/undervarme 180° – 20 min.
6 personer
En lækker, smagfuld og flot tærte
Server tærten med cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker
Der kan også serveres flødeskum eller vaniljeis til tærten
Ingredienser
Mørdej
280 g hvedemel
90 g flourmelis
150 g smør
1 stort æg
Fyld
200 g marcipan
4 æbler
2 spsk sukker
1 stk vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
2 spsk sukker
3-4 tsk lakridspulver
1 æg til pensling
Tilbehør
Cremefraiche
1-2 tsk vaniljesukker
Tilberedning
- Sigt mel og flourmelis i en skål
- Tilsæt smuldret smør og saml hurtigt dejen med ægget
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 min. før den rulles ud
- Rul mørdejen ud så den godt og vel kan dække en stor tærteform (26-28 cm)
- Skær overskydende kanter af og gem dejen til pynt (læg det i køleskabet, så er det lettere at rulle ud når det skal bruges)
- Riv marcipanen groft
- Fordel marcipanen på tærtebunden
- Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset
- Skær æblerne i tynde skiver
- Læg æblerne taglagt på marcipanen
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Bland sukker og vaniljekorn godt, mas kornene godt ud så de bliver blandet med sukkeret uden at klumpe
- Bland lakridspulver i vaniljesukkeret
- Fordel blandingen over æblerne
- Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignene
- Fordel stjernene over æblerne
- Pensl stjernerne og kan på tærtedejen med æg
- Bag tærten ved 180º i ca. 20 min. til den er gylden