Æbletærte med lakrids

Over/undervarme 180° – 20 min.

6 personer

En lækker, smagfuld og flot tærte

Server tærten med cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker

Der kan også serveres flødeskum eller vaniljeis til tærten

Ingredienser

Mørdej
280 g hvedemel
90 g flourmelis
150 g smør
1 stort æg

Fyld
200 g marcipan
4 æbler
2 spsk sukker
1 stk vaniljestang  eller 1 tsk vaniljepulver
2 spsk sukker
3-4 tsk lakridspulver
1 æg til pensling

Tilbehør
Cremefraiche
1-2 tsk vaniljesukker

Tilberedning
  1. Sigt mel og flourmelis i en skål
  2. Tilsæt smuldret smør og saml hurtigt dejen med ægget
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 min. før den rulles ud
  4. Rul mørdejen ud så den godt og vel kan dække en stor tærteform (26-28 cm)
  5. Skær overskydende kanter af og gem dejen til pynt (læg det i køleskabet, så er det lettere at rulle ud når det skal bruges)

  6. Riv marcipanen groft
  7. Fordel marcipanen på tærtebunden
  8. Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset
  9. Skær æblerne i tynde skiver
  10. Læg æblerne taglagt på marcipanen

  11. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  12. Bland sukker og vaniljekorn godt, mas kornene godt ud så de bliver blandet med sukkeret uden at klumpe
  13. Bland lakridspulver i vaniljesukkeret
  14. Fordel blandingen over æblerne

  15. Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignene
  16. Fordel stjernene over æblerne

  17. Pensl stjernerne og kan på tærtedejen med æg
  18. Bag tærten ved 180º i ca. 20 min. til den er gylden

Loading