Æg med laks i ramakin

Traditionel varme 180° – 25-30 min

4 personer

Ramakinerne behøver ikke at blive  smurt

Det er faktisk ret let at fiske det hele op af ramakinerne uden at det går i stykker

Ingredienser

4 stk æg
¾ dl mælk
4 spsk revet Grana Padano ost
salt og friskkværnet peber
2 skiver røget laks
½ stk avocado
8 små tomater
frisk hakket dild eller 2 tsk. tørret dild

PYNT
1 skive røget laks
friske dildkviste til pynt
4 små tomater

Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft
  2. Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen
    Tilsæt ost og finthakket dild og bland godt
  3. Hæld nu æggemassen i 4 ramakiner
  4. Halver tomaterne og fordel 4 halve i hver ramakin
  5. Skær lakseskiverne og avocadoen i små stykker og fordel det i ramakinerne
  6. Sæt i ovnen i 25-30 minutter. De hæver voldsomt i ovnen, så stil dem på risten på et stykke bagepapir, for det sker at der løber lidt æggemasse over kanten af ramakinerne
  7. Lad dem hvile et par minutter når de kommer ud af ovnen, de falder en del sammen, men bare rolig, de er som de skal være
  8. Pynt med en strimmel laks, en dildkvist og 2 halve tomater

Fyld ikke mere i end som vist på dette billede

De vokser vildt i ovnen, falder dog sammen et par minutter efter de kommer ud af ovnen

De ser sådan ud når de er klar til at blive spist

Loading