Ærte- broccolisuppe

200° varmluft

4 personer

Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker

Ingredienser

1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 alm. løg
250 g broccoli
500 g frosne ærter
ca. 7-8 dl god grøntsagsbouillon eller fond
2,5 dl piskefløde
salt og peber

200 g rejer eller
200 g god chorizo
4 spsk ristede hasselnødder
evt. ærteskud eller brødkarse/purløg/persille til pynt

Tilberedning
  1. Hak hvidløg og løg
    Svits i olie ca. 2 min
  2. Skær broccoli i grove stykker og kom dem i gryden sammen med ærter
  3. Tilsæt bouillon og lad suppen simre i 20 minutter
  4. Blend suppen
  5. Lad suppen koge op
    Tilsæt fløde
    Smag til med salt og peber
    Er suppen blevet lidt for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon.
    Det gør ikke noget suppen er lidt tyk, så vil rejerne lægge sig ovenpå, så de kan ses
  6. Anvendes chorizo, skal det skæres i små tern og svitses på en pande, og dryppe af på køkkenrulle
  7. Hak hasselnødderne groft, udelades hvis der anvendes rejer
  8. Server suppen i små skåle, og pynt med rejer/chorizo/hasselnødder og evt. lidt grønt

Ser pragtfuld ud når det er anrettet på en skiferplade

Loading