Ærtesuppe med creme fraiche

Varmluft 220° – 6-7 min

4 personer

Server gerne godt brød til

Ingredienser

1 pk bacon
½ dl mandler
1 stk løg
1 fed hvidløg
5 dl kyllingebouillon
600 g frosne ærter
1 dl creme fraiche
friskkværnet salt og peber
1 dl ærter til pynt
dild til pynt

Tilberedning
  1. Bag baconen ved 220° i 6-7 min. til den er sprød, læg gerne mandlerne mellem baconen, så de bages i baconfedtet, det giver en god smag. Læg baconen og mandlerne på køkkenrulle når det tages ud af ovnen
  2. Hak løgene
  3. Svits løgene i lidt fedtstof i en gryde
  4. Tilsæt bouillon og frosne ærter. Lad suppen koge 3-4 minutter
  5. Tag gryden af varmen og blend suppen, enten med en stavblender eller i en stor blender
  6. Varm suppen forsigtigt op og tilsæt bouillon og smag til med friskkværnet salt og peber. Er suppen for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon
  7. Server suppen med baconstykker, hakkede mandler og ærter. Pynt gerne med lidt dild

Loading