Blodbøgens tunmousse

8 personer

En meget populær ret tilbage i 1980-90’erne

Servering
Vend souffleen ud på et serveringsfad og pynt med rejer, kaviar, fine dildkviste og citronskiver
Server grove flutes til

Ingredienser
2 ds tun i vand
3 stk æg
1 ds tomater – hakkede
100 g rejer
6 blade husblas
2 dl creme fraiche 18%
citronsaft
friskkværnet salt og peber
Dressing
2 dl creme fraiche18%
2 spsk tomatpure
2 tsk engelsk sauce
 
Pynt
100 g rejer
1 stk citron
1 glas kaviar – sort eller rød
1 bdt dild
Tilberedning
  1. Hæld væden fra tunfisken
  2. Kog æggene hårde, pil og hak dem
  3. Hæld de flåede tomater i en sigte over en kasserolle så væden løber fra
  4. Rør 2 dl creme fraiche op med salt og peber og vend tun, æg og 100 g rejer i
  5. Smag til med lidt citronsaft
  6. Læg husblas i i koldt vand i 5 min
  7. Opvarm tomatsaften og smelt husblassen heri
  8. Når tomatsaften er lunken blandes den i creme fraiche blandingen og massen fyldes i en skyllet form, evt. en randform eller rugbrødsform
  9. Stilles i køleskabet til næste dag
  10. Rør en dressing af 2 dl creme fraiche, tomatpure, engelsk sauce, lidt citronsaft og krydderier efter smag

Loading