Chokoladekage med brombæris

Over/undervarme 175° – 25 min.
 

8 personer

En særdeles lækker islagkage, og så er den rar at have i fryseren, i det tilfælde der skulle komme uventede gæster. Hvis altså du kan lade den være i fryseren
Du kan sagtens tage et par stykker og stille resten i fryseren igen, på den måde kan den nydes af flere omgange

Ingredienser

Chokoladebund
150 g chokolade – mørk
75 g smør
150 g sukker
3 stk æg
30 g valnødder – grofthakkede

Brombær is
345 g brombær eller blandede bær
225 g sukker
1,5 dl letmælk
1,5 dl piskefløde
lidt citronsaft

Tilberedning
         CHOKOLADEBUND
  1. Smelt chokolade og smør over vandbad
  2. Sluk for varmen og rør sukkeret i
  3. Pisk æggene let sammen og rør dem i
  4. Rør de hakkede valnøddekerner i
  5. Beklæd en springform på 25 cm i diameter med bagepapir i bunden
  6. Kom dejen i en springformen, bred det godt ud
  7. Bag bunden ved 175° i ca. 25 min.
  8. Lad bunden køle helt af og sæt den i fryseren
  9. Isen skal først laves når bunden er frossen

    BROMBÆR IS
  1. Blend brombær, sukker, mælk og fløde sammen og si kernerne fra, kernerne kan også forblive i isen
  2. Smag til med citronsaft, så isen ikke bliver for sød
  3. Kør massen på ismaskine (15-20min.)
  4. Fordel isen på den frosne bund, bred isen godt ud og sæt islagkagen i min.  fryseren 6-8 timer

Loading