Culotte med hyldeblomst marinerede jordbær

Grill indirekte 58° – 60 min

4-6 personer

En rigtig sommerret, perioden med hyldeblomster er kort, juni-juli

Server med:

  • grillede hele majskolber
  • tomat-mozzerellamedaljer
  • en skive grillet aubergine
Ingredienser

1 okseculotte på 1,5-2 kg
salt og peber

Jordbærkompot
4 personer
400 g jordbær
1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
2 tsk balsamicoeddike
1 tsk jomfruolivenolie
hyldeblomster til pynt
salt og friskkværnet peber

Tilberedning
  1. Tag stegen ud af køleskab ca. 2 time før, den skal steges
  2. Bank den godt med en knytnæve, det gøre den mere mør
  3. Fjern sener på undersiden af culotten
  4. Rids fedtet (ikke kødet) på stegen med en skarp kniv, drys bunden med salt og peber, vend den og drys ligeledes fedtet med salt og peber
  5. Stik stegetermometret ind midt i stegen
  6. Grill den ved indirekte varme til termometret viser 58-62 grader (så er den rød/let rosa). Det tager ca. 60 minutter
  7. Læg stegen på et skærebræt og lad den trække 10-15 min, så safter den ikke så meget, dæk den ikke, så steger den videre
  8. Skær stegen i tynde skiver

    Jordbærkompot
  9. Skyl jordbærrene kort under rindende vand og nip dem
  10. Skær dem i mindre stykker og vend dem med hyldeblomstsaft, eddike, olie, salt og peber lige før serveringen, smag til
  11. Skær kødet i skiver
  12. Læg kødet på tallerkener eller et fad og fordel jordbærrene over
  13. Pynt med hyldeblomster og kværn lidt peber over

Loading