Stedet for livsnydere
Grill indirekte 58° – 60 min
4-6 personer
En rigtig sommerret, perioden med hyldeblomster er kort, juni-juli
Server med:
- grillede hele majskolber
- tomat-mozzerellamedaljer
- en skive grillet aubergine
Ingredienser
1 okseculotte på 1,5-2 kg
salt og peber
Jordbærkompot
4 personer
400 g jordbær
1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
2 tsk balsamicoeddike
1 tsk jomfruolivenolie
hyldeblomster til pynt
salt og friskkværnet peber
Tilberedning
- Tag stegen ud af køleskab ca. 2 time før, den skal steges
- Bank den godt med en knytnæve, det gøre den mere mør
- Fjern sener på undersiden af culotten
- Rids fedtet (ikke kødet) på stegen med en skarp kniv, drys bunden med salt og peber, vend den og drys ligeledes fedtet med salt og peber
- Stik stegetermometret ind midt i stegen
- Grill den ved indirekte varme til termometret viser 58-62 grader (så er den rød/let rosa). Det tager ca. 60 minutter
- Læg stegen på et skærebræt og lad den trække 10-15 min, så safter den ikke så meget, dæk den ikke, så steger den videre
- Skær stegen i tynde skiver
Jordbærkompot - Skyl jordbærrene kort under rindende vand og nip dem
- Skær dem i mindre stykker og vend dem med hyldeblomstsaft, eddike, olie, salt og peber lige før serveringen, smag til
- Skær kødet i skiver
- Læg kødet på tallerkener eller et fad og fordel jordbærrene over
- Pynt med hyldeblomster og kværn lidt peber over