Dadelmuffin med blåbærfrosting

Varm luft 175° – 20 min.

12 stk

Ingredienser
12 stk bløde dadler, udstenede
4 spsk blødt smør eller kokosolie
1 stk banan – moden
1 tsk vaniljepulver
60 g mandelmel
3 stk æg
30 g kakao
1 tsk bagepulver
3 spsk appelsinjuice eller stærk kaffe

BÆRFROSTING
100 g chokolade – hvid
200 g flødeost – naturel
½ dl blåbær – blendet
½ tsk vaniljepulver
½ stk økologisk citron – revet skal
1 spsk citronsaft
Tilberedning
  1. Tænd ovnen
  2. Kør dadler, smør, banan og vanilje i fodprocessor indtil det er en cremet pasta
  3. Tilføj de resterede ingredienser og bland til en jævn masse
  4. Fyld dejen i 12 muffin forme. Det fylder ikke så meget, men de hæver godt
  5. Bag i ca. 20 minutter
  6. Køl muffins af og stil dem i køleskabet, de bliver kun bedre af 1 dag eller 2 i køleskabet
  7. BLÅBÆRFROSTING
  8. Smelt chokoladen i vandbad
  9. Pisk flødeost, citron, blåbær og vanille i den smeltede chokolade indtil massen er godt blandet
  10. Pynt kagerne og stil dem i køleskabet til de skal spise

Loading