Flade grøntsagsbrød

12 stk
Varmluft 170° – 10-15 min.

Brug brødene som burgerboller eller sandwich og i øvrigt som tilbehør til din mad. De kan holde 2-3 dage i en tæt plastbox. De kan fryses og bruges senere, de er rare at have i fryseren.

Ingredienser

350 g blomkål incl. stok
150 g broccoli incl. stok
100 g ost (gerne en lidt tør ost)
1 håndfuld friske basilikumblade
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl hasselnødder
1 tsk spidskommen
1 tsk cayennepeber
2 spsk loppefrøskaller
salt, peber
2 æg

Tilberedning
  1. Skær grøntsager og ost i mindre stykker og put dem i foodprocessoren
  2. Hæld resten af ingredienserne (minus æg) i og blend, til du har en rimelig ensartet masse
  3. Put æg i og blend igen
  4. Nu har du en våd, fedtet dej
  5. Opvarm ovnen varmluft – 170° 
  6. Lav små kugler af dejen og pres dem flade og rude med hænderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Du bestemmer selv størrelsen, de skal ikke være mere end 3-5 mm tykke
  7. Bag brødene i 10-15 minutter
  8. Når de er fint gyldne i kanten er de færdige, måske skal de have lidt længere tid
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af

Brug brødene som burgerboller eller snadwich og i øvrigt som tilbehør til din mad. De kan holde 2-3 dage i en tæt plastbox. De kan fryses og bruges senere, de er rare at have i fryseren.

Loading