Stedet for livsnydere
Ingredienser
1,5 kg hel oksemørbrad
1½ tsk salt
friskkværnet peber
1 spsk smør
Portvinssauce
2 skalotteløg
1 spsk smør
½ dl balsamicoeddike
3 dl rød portvin
½ dl koncentreret oksefond eller rødvin
1 dl vand
1 spsk tomatpure
evt. en kvist timian
3 spsk solbærgelé
2 tsk majsstivelse
1 spsk smør
Grønsager
150 g sukkerærter
5 forårsløg
1 spsk smør
Tilberedning
Sauce
- Pil løgene, og hak dem fint.
- Opvarm smør i en gryde, og steg løgene ca. 2 min, så de bliver klare
- Tilsæt balsamico, portvin, oksefond, vand, tomatpure og timian
- Lad saucen simre uden låg, til der er ca. 4 dl tilbage.
Si gennem en finmasket si eller et rent klæde - Opvarm saucen i en gryde.
Smag til med gelé. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og pisk den i saucen. Kog opOksemørbrad
- Krydr kødet med salt og peber
Varm smør på en stegepande, og brun kødet ved høj varme hele vejen rundt, så det får farve
Læg det i et ovnfast fad - Stik et stegetermometer ind, så spidsen sidder midt i mørbraden. Steg kødet til indertemperaturen er på 62°, ca. 20 min. Tag det ud, og lad hvile i ca. 5-10 min.
Grønsager - Skær sukkerærterne over på langs, og skær forårsløgene i skrå stykker
- Steg begge dele hurtigt på en stegepande i smør, ca. 1 min.
Servering - Varm saucen med en skefuld smør, så den bliver blank og fin.
Skær mørbraden i skiver og server på lune tallerkner med svampegratin, portvinssauce og grønsager