Helstegt oksemørbrad med portvinssauce

Over/undervarme 200° – 20 min.

8 personer

Server med:
Kartoffelgratin med Karl Johan svampe

Ingredienser

1,5 kg hel oksemørbrad
1½ tsk salt
friskkværnet peber
1 spsk smør

Portvinssauce
2 skalotteløg
1 spsk smør
½ dl balsamicoeddike
3 dl rød portvin
½ dl koncentreret oksefond eller rødvin
1 dl vand
1 spsk tomatpure
evt. en kvist timian
3 spsk solbærgelé
2 tsk majsstivelse
1 spsk smør

Grønsager
150 g sukkerærter
5 forårsløg
1 spsk smør

Tilberedning

      Sauce

  1. Pil løgene, og hak dem fint.
  2. Opvarm smør i en gryde, og steg løgene ca. 2 min, så de bliver klare
  3. Tilsæt balsamico, portvin, oksefond, vand, tomatpure og timian
  4. Lad saucen simre uden låg, til der er ca. 4 dl tilbage.
    Si gennem en finmasket si eller et rent klæde
  5. Opvarm saucen i en gryde.
    Smag til med gelé. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og pisk den i saucen. Kog op

    Oksemørbrad

  6. Krydr kødet med salt og peber
    Varm smør på en stegepande, og brun kødet ved høj varme hele vejen rundt, så det får farve
    Læg det i et ovnfast fad
  7. Stik et stegetermometer ind, så spidsen sidder midt i mørbraden. Steg kødet til indertemperaturen er på 62°, ca. 20 min. Tag det ud, og lad hvile i ca. 5-10 min.

    Grønsager
  8. Skær sukkerærterne over på langs, og skær forårsløgene i skrå stykker
  9. Steg begge dele hurtigt på en stegepande i smør, ca. 1 min.

    Servering
  10. Varm saucen med en skefuld smør, så den bliver blank og fin.
    Skær mørbraden i skiver og server på lune tallerkner med svampegratin, portvinssauce og grønsager

Loading