Lyssej med svampe bagt i spidskål

lyssej svampe

Ingredienser

4 personer

4 store spidskålsblade
400 g blandede svampe
3 spsk olivenolie
500 g lyssejfilet uden skind og ben
350 g tomater, godt modne
3 fed hvidløg
1,5 dl hvidvin
Salt og peber
250 g blomkål
2 skalotteløg

Tilbehør
Små kogte kartofler

I stedet for lyssej kan anvendes mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange 


Tilberedning

Traditionel varme 180° - 14 min.

1 Kog de hele kålblade i en stor gryde med letsaltet vand, ca. 3 min 
2 Lad kålbladene køle af under rindende koldt vand, og lad dem dryppe godt af på et rent viskestykke 
3 Skær svampene i stykker og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie
Krydr med salt og peber 
4 Skær lyssejen i 4 stykker 
5 Smør en stor tekop, eller lille skål, med lidt olie
Læg et spidskålsblad i koppen, helt op og ud over kanten, skal kunne foldes ind over fisken
Læg en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke lyssej oven på svampene, og luk kålbladet om fyldet 
6 Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade/stort fad, fjern koppen, og fortsæt med de sidste 3 
7 Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min ved 180° 
8 Tomatcoulis
9 Hak hvidløgene groft, og skær tomater i stykker
10 Svits hvidløgene hurtigt i 1 spsk olie, uden de tager farve
11 Tilsæt tomaterne, svits et øjeblik og tilsæt hvidvin 
12 Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber 
13 Sprød Blomkål
14 Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløgene 
15 Steg blomkålen i 1 spsk olie på en pande i 3 min
Tilsæt skalotteløg, salt og peber
16 Server med tomatcoulis, sprød blomkål, og nye kartofler eller godt brød

 


lyssej svampe 1

lyssej svampe 2

lyssej svampe 3

Tags: Lyssej, Spidskål

Udskriv Email

Omsæt mål

Husholdningsmål

Har du behov for omregning af mål, så tage et kig  her, dette er gode gamle danske husråd. Klik her