Majsknækbrød

majsknk

Ingredienser    Tilberedning 
1 plade 
Ingredienserne er tilpasset så de passer til en bageplade
  Traditionel varme 150° - 60 min

95 g majsmel
25 g græskarkerner
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
25 g solsikkekerner
3 spsk olivenolie
1,8 dl kogt vand
1 tsk. salt

 
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  2. Rør så olie og kogende vand i, rør godt, til alt er blandet sammen til en jævn masse
  3. Lad massen trække et par minutter, så bliver den lidt tykkere
  4. Smør dejen ud på et stykke bagepapir
  5. Læg et stykke bagepapir over og rul dejen ud i et jævnt lag, dejen passer nøjagtig til en bageplade.
  6. Træk nu bagepapiret over på en bageplade og fjern det øverste bagepapir
  7. Pres med en dejskraber i dejen for at markere hvor knækbrødet skal knække, på den måde er muligt at få lige nøjagtig den størrelse på knækbrødene som ønskes. Måske de skal være trekantede
  8. Bag midt i traditionel ovn ved 150° i ca. 60 minutter
  9. Når knækbrødene tages ud af oven trækkes de over på en rist
  10. Efter kort køletid kan de knækkes fra hinanden
  11. Opbevares i en tætsluttende boks i en uges tid

Meget lækkert og tyndt knækbrød som også sagtens kan bruges som snacks

Hvis saltet udelades, kander drysses med flagesalt

  • Læst: 300

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme