Ingredienser
24 boller 6 dl koldt vand ½ pk gær 4 spsk olie 400 g hytteost 4 tsk salt 360 g fuldkornshvedemel 840 g hvedemel
Drys: hvid/blå birkes
Dejlige boller der hæver i køleskabet natten over Skal efterhæve 30 min ved stuetemperatur og bages i 30-35 min hvis de er tætstillede, ellers 25 min
Vil du bage dem straks, skal der en hel pakke gær i
|
Tilberedning
Varmluft 190° - 30-35 min.
Aftenen før |
1 |
Kom vand, gær, olie, hytteost og salt i en skål Rør godt rundt
|
2 |
Kom melet i, og rør indtil dejen er samlet Dejen skal være en smule klæg
|
3 |
Hæld dejen ud på bordet og ælt godt |
4 |
Form 24 boller og stil dem tæt på en bageplade |
5 |
Dæk med film og stil i køleskabet natten over
|
Om morgenen |
6 |
Tag bollerne ud af køleskabet Lad dem stå i 30 min |
7 |
Pensl bollerne med vand og drys med det du foretrækker
|
8 |
Bag ved 190° varmluft i 30-35 minutter
|
|