250 g varmrøget ørredfilet 100 g cremefraiche 38% 1/4 fennikel 1 spsk flydende honning 1 stk øko lime, saft og skal lidt frisk dild
Vinaigrette 1 lille skalotteløg 3 spsk koldpresset rapsolie 1 spsk æblecidereddike 1 tsk flydende honning ½ rødt æble salt
Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker
|
|
1 |
Pluk ørredfileterne fra hinanden, og rør med cremefraiche |
2 |
Skær fennilen i helt tynde skiver |
3 |
Bland honning med limeskal og -saft, og lad fenniklen trække i lagen i mindst 30 minutter, gerne nogle timer Fenniklen kan marineres dagen før, og opbevares i køleskabet |
4 |
Lad fenniklen dryppe af mens retten anrettes |
5 |
Vinaigrette Hak løget fint, og bland med olie, eddike og honning Skær æblet i bitte små tern, og vend det i vinaigretten Smag til med salt |
6 |
Anret ørreden i en ring |
7 |
Vend den afdryppede fennikel med klippet dild, og top det op på ørreden |
8 |
Pynt med vinaigretten rundt om ørredanretningen |
|