Varmrøget ørred med fennikel og æbler

4 personer

En lækker forret der kun bliver bedre når den kombineres med
denne Ærte- broccolisuppe


Ingredienser

   Tilberedning


 

250 g varmrøget ørredfilet
100 g cremefraiche 38%
1/4 fennikel
1 spsk flydende honning
1 stk øko lime, saft og skal
lidt frisk dild

Vinaigrette
1 lille skalotteløg
3 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk flydende honning
½ rødt æble
salt

Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker

 

 

1 Pluk ørredfileterne fra hinanden, og rør med cremefraiche
2 Skær fennilen i helt tynde skiver 
3 Bland honning med limeskal og -saft, og lad fenniklen trække i lagen i mindst 30 minutter, gerne nogle timer 
Fenniklen kan marineres dagen før, og opbevares i køleskabet
4 Lad fenniklen dryppe af mens retten anrettes
5 Vinaigrette
Hak løget fint, og bland med olie, eddike og honning
Skær æblet i bitte små tern, og vend det i vinaigretten
Smag til med salt 
6 Anret ørreden i en ring 
7 Vend den afdryppede fennikel med klippet dild, og top det op på ørreden 
8 Pynt med vinaigretten rundt om ørredanretningen 

 

Kan serveres sammen med Ærte- broccolisuppe

orred fennikel2 

 


 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme