Blodbøgens tunmousse

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

   

2 ds tun i vand
3 stk æg
1 ds tomater - hakkede
200 g rejer
6 blade husblas
2 dl creme fraiche 18%

Citronsaft
Friskkværnet salt og peber

Dressing
2 dl creme fraiche 18§
2 spsk tomatpure
2 tsk engelsk sauce

Pynt
1 stk citron
1 glas kaviar - sort eller rød
1 bdt dild

 

 
  1. Hæld væden fra tunfisken
  2. Kog æggene hårde, pil og hak dem
  3. Hæld de flåede tomater i en sigte over en kasserolle så væden løber fra
  4. Rør 2 dl creme fraiche op med salt og peber og vend tun, æg og 100 g rejre i
  5. Smag til med lidt citronsaft
  6. Læg husblas i i koldt vand i 5 min
  7. Smelt husblassen i opvarmet tomatsaft
  8. Når tomatsaften er lunken blandes den i creme fraiche blandingen og massen fyldes i en slyllet form, evt. en randform
  9. Stilles koldt og tildækket til næste dag

  10. Rør en dressing af 2 dl creme fraiche, tomatpure, engelsk sauce, lidt citronsaft og krydderier efter smag

Servering:
Vend souffleen ud på et serveringsfad og pynt med rejer, kaviar, fine dildkviste og citronskiver

Server grovflutes til

En meget polulær ret tilbage i 1980-90'erne

 

Creme fraiche 18%, Tomater - hakkede, Husblas, Tun i vand, Dild, Kaviar, Rejer

  • Læst: 228

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme