Blodbøgens tunmousse

Ingredienser |
|
Tilberedning |
2 ds tun i vand 3 stk æg 1 ds tomater - hakkede 200 g rejer 6 blade husblas 2 dl creme fraiche 18%
Citronsaft Friskkværnet salt og peber
Dressing 2 dl creme fraiche 18§ 2 spsk tomatpure 2 tsk engelsk sauce
Pynt 1 stk citron 1 glas kaviar - sort eller rød 1 bdt dild
|
|
- Hæld væden fra tunfisken
- Kog æggene hårde, pil og hak dem
- Hæld de flåede tomater i en sigte over en kasserolle så væden løber fra
- Rør 2 dl creme fraiche op med salt og peber og vend tun, æg og 100 g rejre i
- Smag til med lidt citronsaft
- Læg husblas i i koldt vand i 5 min
- Smelt husblassen i opvarmet tomatsaft
- Når tomatsaften er lunken blandes den i creme fraiche blandingen og massen fyldes i en slyllet form, evt. en randform
- Stilles koldt og tildækket til næste dag
- Rør en dressing af 2 dl creme fraiche, tomatpure, engelsk sauce, lidt citronsaft og krydderier efter smag
Servering: Vend souffleen ud på et serveringsfad og pynt med rejer, kaviar, fine dildkviste og citronskiver
Server grovflutes til
En meget polulær ret tilbage i 1980-90'erne
|
Creme fraiche 18%, Tomater - hakkede, Husblas, Tun i vand, Dild, Kaviar, Rejer