Koldrøget laks med fennikel

Ingredienser
4 personer
½ fennikel ½ fed hvidløg 1 spsk hakket løg ½ tsk fennikelfrø olie ½ dl mayonnaise ½ spsk hakket dild dildkviste til pynt 4 forårsløg 1 spsk revet peberrod 3 spsk æblecidereddike 1 tsk sukker salt og friskkværnet peber 20 tern røget laks - ca. ½ cm
|
|
Tilberedning
1 |
Skær fennikel i meget små tern 2x2 mm
|
2 |
Hak løg og hvidløg fint
|
3 |
Sauter fennikel, fennikelfrø og løg i lidt olie
|
4 |
Tilsæt cider og sukker og kog ind til fennikelen er mør, men med lidt bid. Væsken skal være kogt ind til en tynd sirup
|
5 |
Køl ned og vend det sammen med maynnaise med hakket dild eller fennikeltop Smag til med salt og peber og juster med sukker eller cider
|
6 |
Skær forårsløggene ud i da 2 cm stykker og blancher |
7 |
Anret laks og løg med klatter af fennikelremouladen og pynt med revet peberrod og dild |
Server med LCHF knækbrød eller andet godt brød
|
Æblecidereddike, Peberrod, Fennikelfrø, Fennikel, Laks - røget