Ingredienser
2-3 personer Afhængig af størrelsen på tallerkenerne Til 2 personer er det en god stor hovedret - til 4 personer, som medium hovedret, skal opskriften ganges med 1,5
400 g rodfrugter, gulerod, persillerod, pastinak, selleri 2½ dl sødmælk 2½ dl piskefløde 100 g parmesanost eller anden fast ost, fintrevet 4 æg 2 fed hvidløg, fintrevet 400 g fisk, laks, multe, sej salt og peber Grøn pesto efter behag
|
|
Tilberedning
Traditionel varme 170° - 20-30 min. Tiden afhænger af størrelsen på tallerkenerne
1 |
Rens rodfrugterne og skær dem i mindre tern
|
2 |
Rist dem i en gryde, i lidt olie, til de er let møre
|
3 |
Rens fisken og skær den i mindre tern, gerne flere slags fisk |
4 |
Fordel rodfrugter og fisk i store dybe tallerkner, der kan tåle at komme i ovnen |
5 |
Pisk mælk, fløde, ost og æg sammen og riv hvidløget i Krydr med salt og peber |
6 |
Hæld æggemassen over rodfrugter og fisk |
7 |
Bag i ovnen til æggemassen er fast, det afhænger af størrelsen på tallerknerne og mængden af æggemasse
|
8 |
Tag tallerknerne ud af ovnen og dem køle af et par minutter før servering Pynt med pesto
|
|