600 -700 g lakse- eller ørredfilet salt og friskkværnet peber lidt friske basilikumblade 2 dl friske brombær 1 bdt friske grønne asparges 1 stk øko appelsin ca. 1 kg små kartofler
GLAZE 1 dl brombær 2 spsk appelsinsaft 1 spsk revet appelsinskræl 1 spsk balsamico 1 spsk olivenolie 1 spsl flydende honning 1 tsk dijon sennep 1 tsk soya 1 stk stort hvidløgsfed - presset 1 spsk frisk basilikum salt og friskkværnet peber
|
|
- Rengør kartoflerne og skær de største over
- Bag kartoflerne ved varm luft 210° - 20-25 min, sæt laksen i ovnen når der er gået 10 min
- Blend alle ingredienserne til glazen
- Befri fisken for skind
- Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel med halvdelen af glazen
- Rengør asparges og læg dem på bagepladen ved siden af fisken
- Bag ved varm luft 210° - 12-15 min, fisken må ikke bages for kraftigt, så bliver den tør
- Tag asparges fra ovenen og læg dem på et fad
- Anret fisken ovenpå asparges
- Hæld resten af glazen over fisken
- Fordel brombær og appelsinskiver på fadet og drys iturevne basilikumblade over
- Server kartoflerne ved siden af
Kan også tallerkenserveres, så skal laksen blot været skåret i mindre stykker inden bagning
En ganske smagfuld og smuk ret
Server gerne et glas hvidvin eller rosevin til, ikke for sød
|